Güngör Uras İktisatı Öğreniyor...

Uras'ın bugunki yazısının başlığı "Allah Kimseyi Düşürmesin (Yunanistanı Bile!)". bende zaten bu başlığı görünce TRnin büyük gazetelerinden birinde yazan değerli yazarımızın fikirlerini merak ettim, okudum.
"Düşenin dostu olmuyor. Yunanistan yerlerde sürünmeye başladı. Elinden tutup kaldıranı yok. Yunan hayranı Batılı devletlerin, Yunanistan’a hemen destek vereceklerini sanıyorduk" Ha, ha, ha devam...
"Meğer, “Para isteme benden /Bu gibi soğurum senden” ilkesi Batı’da da geçerliymiş." Süper, Uras, ata sözlerinden mükemmel bir sonuca varıyor.
olağan sonuç: Kredi bile vermiyorlar- İşte bu nedenledir ki, Başta Almanya ve Fransa olmak üzere “Yunansever” AB ülkeleri kesenin ağzını açamıyorlar. Kesenin ağzını açsalar da unutmayalım verilecek para “hibe” değil. “Kredi” olacak. IMF’den ve AB ülkelerinden “yardım paketi” olarak gelecek kredi borç stokunu daha da artıracak.- Krediyi almak ve harcamak “tatlıdır”. Ana faizini ve anaparasını ödemek “acıdır”. Dün bu yazıyı yazarken bankacılara 10 yıl vadeli ülke tahvillerinin Avrupa piyasasındaki faiz oranlarını sordum. Bana verilen bilgiye göre, dolar cinsi Türk tahvilleri yüzde 5.8 faiz oranıyla işlem görürken, euro cinsi Yunan tahvilleri bir ara yüzde 28 faizle işlem gördükten sonra yüzde 13’ten işlem görmeye başlamış. Gene dün Avrupa piyasalarında euro cinsi Alman tahvillerinin faizi yüzde 3, İspanyol tahvillerinin faizi yüzde 4.2 imiş.
evet biz Urasa, EKONOMİTURK blogunda yayınlanan şu yazıları (Erken Emeklilik ve Yunanistan Hisse ve Bonolari, Kizgin Almanlar)  öneriyoruz. Okusun da, bir aydın gibi yazı yazsın, okeyin dördüncüsü gibi değil.

0 Yorum Var.: