Binary Sayı Sistemi 0 1 ve 0.5


Daha önce "Binary Sayı Sistemi: 0 1" başlıklı bir yazı yazmış fakat doğrudan yorumda bulunmayarak, tartışmayı okuyucuya bırakmayı tercih etmiştim. Kişisel fikrim, El Ezher üniversitesinin yaptığının dogru oldugu yönünde. Burada görevi toplumu aydınlatmak, geliştirmede ön ayak olması gereken bir kurum bunu yapmaya çalışıyor; kritik nokta bunu zor kullanarak yasaklayarak değil, bilgilendirerek yapmak. "çarşafın sadece bir gelenek olduğunu ve Kuran'ı Kerim'le bir alakası olmadığını ifade edilmesi" bence gerçekten de önemli bir nokta. Zaten bugünki islam anlayışı içerisinde belki de en yanlış yere konumlandırılmış olan, kadınların toplumdaki yeri. Ekonomik, siyasi ve sosyal bakımdan geri kalmış insanlar (müslüman cogunluk), tüm bu açılardan geliştikçe, kendine güvenini geri aldıkça, soru sormaya daha çok önem verecek, zamanının değerini tartışacak, daha esnek ve özgür düşünebilecek, kendini ve Allah'ını sevebilecektir.


Borsa Nasıl Oynanır  inovasyon nedir    Borsa Yorumları    Petrol Fiyatları    Bilgisayar Nedir

11 Yorum Var.:

Unknown dedi ki...

Anlayamadığım insanların bir metni (olayımızda Kuranı Kerim) yanlış yorumlayıp yorumlamaması sizi niye ilgilendiriyor. Sheakspire yanlış yorumlayan bir insan hakkında yasa veya yasak çıkarılabilirmi. Bu insanların geri kalmaya nasıl sebeb oldukları da muamma. Nufusumuzun binde biri çarşaflı ama Ekonomik, siyasi ve sosyal bakımdan geri kalmış durumdayız. Bütün diğer kesim tembel haylaz da ümidimizi bu insanlaramı bağladık (Sen niye kalkındırmıyorsun türkiyeyi kardeşim)Alev Alatlı bişeyler söylüyor avrupanın kalkınmasında ama ne diyim sen anlamazsın

Unknown dedi ki...

Yahu ben bu Havzalı yorumlarını EkonomiTurk'un ilk sayfasında görmek istiyorum. Ekonomix bir şey yapamaz mı? İsterse sonra anket bile yapar icabında.

rdynk dedi ki...

havzalı,

1) Dunya uzerindeki en önemli değişimler (savaşlar, siyasi-sosyal değişimler)senin o metinler dediğin şeylerin (kutsal kitaplar) yorumlanması sonucu ortaya cıkmıştır.

2) Kuran ile sheakspirin yorumlanması arasında dağlar kadar fark var (bak 1. madde)

3) ben yasaklansın demedim zaten, "kritik nokta bunu zor kullanarak yasaklayarak değil, bilgilendirerek yapmak." dedim.

4) nasıl okuyorsun yazıyı ben carsaflılar geri bıraktı mı dedim ya, artı bu yazı sadece TR icin degil tüm müslüman alemi icin dusunulerek yazıldı, yani örneklemine afganistan, paskistan, arabistanı falan da kat öyle düşün. ayrıca müslümanlar ancak yeni yeni bilime önem vermeye başladılar, kız çocuklarını hala senin o carsaflı dediğin kesim okutmuyor. Ayrıca TR bircok acıdan diğer müslüman ülkelerden ileridir.

5)"Bütün diğer kesim tembel haylaz da ümidimizi bu insanlaramı bağladık (Sen niye kalkındırmıyorsun türkiyeyi kardeşim)" hakikaten ne demek istiyorsun açıklar mısın?!

molgu dedi ki...

o.5 icad edilse herhalde devrim olurdu tum insanlık tarihinde.
esasen tum bahtsızlık, bezginlik ve yeni bir şey ortaya koymamanının muhim bir sebebi 0 ve 1'den yeni terkibler oluşturmak yerine her ikisinin arasında kalarak muhim bir keşife insanlığın nazarına sunduğunun iddia edilmesidir.
arafta kalmak yani 0 ve 1 olamamak yani 0.5 olmak aslında var olmaktan kaçmaktır ve gerçek manada hiç olmaktır.

keşif var olmayan şeyleri var etmek değildir, var olan ama var olduğu bilinmeyen şeyleri zuhura getirmek yani eskinin deyişiyle hudusu hadis eylemektir.
diyecegim o ki 0.5 e hacet yoktur.
şeddit ve zaruri ihtiyaç 0 ve 1 den muhteşem keşifler yapmak görülmeyeni her göze göstermek, verilmiş olan mükemmel malzemelerden harika terkibler oluşturmaktır.

selamlar

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

rdnyk'e cevaplarım;

1-Dünya üzerindeki savaşların kutsal metinlerin yorumlanmasından çıktığı yanlış bir değerlendirme. Bu özellikle türkiye yarı aydını tarafından böyle zannedilir.Oysa savaşların temelinde siyasal gücün kabul ettirilmesi, yahut maddi sebebler yatar. Roma- Bizans imparatorluğu, İskender fetihleri (pala deyil büyük olanı)Hutu Tutsi kıyımı, hatta 1. ve 2. dünya savaşlarının temelinde bu iddianı doğrulayacak bir neden bulamazsın. Tersine kutsal metinler "Aşırı gitmeyin" "bağışlayın" diyerek bir merhamet boyutu eklemiştir.

2- Kuranı Kerim ve Sheakspare yorumu arasında dağlar kadar fark var zannediyorsun. Aslında yok iki yorumuda yapanda insan. Sen sazan olduğun için Sheakspare örneğine atladın Das Kapital diyebilirdim yahut bir gazete haberi. Yahut özgürlük kavramı veya self determinasyon hakkı vs.vs.
3- Diğer insanların tercihlerinin yanlış olduğu önkabulünden yola çıkarak başkasının özgürlüğüne müdahale etmeyen davranışları bizim önkabullerimiz doğrultusunda değiştirmeye çalışmak bana ters. Hem nerden belli benim tercihimin doğru olduğu. Misal;bence insanların kırmızı giymeleri yanlış bunun yanlış olduğunu insanları bilgilendirerek, ikna ederek vazgeçirmek gereklidir.Saçma!
3- Bütün müslüman Aleminin geri olduğu doğrudur. Afrika alemide bu konuda bizden geri kalmaz.Güney Amerika ve Kore- japon devletleri hariç uzak doğu Asya üç aşşa beş yukarı bizim gibi. Dinimiz dilimiz rengimiz farklıdır bizi ama biz geri kalmış ülkeleriz. Geniş bak biraz. İleri ülkelere bakarsan son yüzyılın yağmacı, işgalci, emperyalist devletlerini görürsün. Geri kaldığımız doğru fakat bunun sebebi dinimiz değil. Çarşaflı kesimin kızlarını okutmaması doğru bile olsa bu kesimin nüfusumuza oranı binde bir, yani bu kesim geri kalmanın sebebi ise geriye kalan binde 999 kişi ülkeyi kalkındırsaydı diyorum.(5. soruya da cevap oldu anlayana)ayrıca en ileri biziz iddiasıda züğürt tesellisi. S.arabistan bizden daha temizdir, malezya ve endonazya bizden daha ileridedir. Kuveyt- BEA ve sair sultanlıklar bizden daha zengin. Cezayir,mısır, Suriye Irak gibi ülkeler bizden daha laik. iran teknolojik olarak bizden daha ileridedir.üstelik çoğu terör yönünden daha güvenlidir. Gocunmaya gerek yok bencede en büyük TÜRKİYE

Not:yok isimli arkadaşa teşekkürler.

jedi-tetsu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
jedi-tetsu dedi ki...

ya o değilde Bi allahın kulu şekspiri doru yazamamış. Bilmionsen şekpir yaz canım.
Sheaks-pire mi görmedik sheaks-pare mi.
SHEAKSPEARE
Gerisi yalan...




@ Sayın Havzali;
S. Arabistan bizden daha temiz demişsiniz. Ben oraya ufak bir çocukken gittim. 15 sene önce flan.
Cehennemi yeryüzünde yaşadim. Elinde yağlı yemeklerlemi gezen, havalanının içindeki sütunun köşesine mi sıçan, alkol yasak die kolonya şişelerinden (arsamızda) dağ mı oluşturan, ayaklarını ovuşturup yemek mi yiyen hepsi ordaydı.

Unknown dedi ki...

jediyede cevap veriyim son olsun.
1- Yorumlarımı on parmak kullanarak ve elimi hiç kaldırmadan yazarım. Sheakspeare yazmak için google dönüp araştırma yapmak gereği duymadım. Yoksa senin yaptığın kolay. Sen benim yazdığım kadarına şükret. Ortalama bir amerikan vatandaşından daha doğru yazabildiğimi iddia ediyorum. Komplekse gerek yok aslında senden ilk yorumumda bu cevabı bekledim ama hayli geç uyandın. "Bilmionsen Şekpir " kelimesinde kaç hata var canım. Sen önce Türkçe öğren sonra ingilizce redaksiyon yap.
2- 15 yıl önceki Arabistan izlenimlerini anlatmışsın.
a)Havaalanına pisleyen muhtemelen ziyaretcidir. Bizden bile olabilir.:)
b)Kolanya şişelerinden dağ oluşturan kelimesini anlamadım. Alkol yok diye kolanya mı içiyorlar,ilginç. Yinede bana anlatılanlar turistlerin (Hacı)bu çöpe neden olduğu. Son olarak 15 yıl önceki Dubai resimlerine bakarsan 2 eşşek 1 yelkenli birkaç da yıkık dökük bina görürsün. Yinede senin hatırın için S. Arabistanı listeden çıkarıyım. Gönlün hoş olsun.Lakin kısacık yazındaki imla hataların bütün Arabistanın çöpüne bedel.

rdynk dedi ki...

havzalı,
senden iyi bir siyasetci olur başka da birşey olmaz.

Hüseyin MEÇO dedi ki...

insan davranışları tamamen karakter meselesidir.

zengin olmak, çok çalışmak,icad etmek v.s şeylerde karakter dışıdır.

yöresel kıyafetler yörende giyersen olurda başka yerde giyiyorsanda....

yöresel kıyafetini daha itinalı giyersen.sempati ile karşılanırsın.

tam hatılamıyorum 1988 yazın olabilir.gece vakti tarabya da ailece oturmuşuz birşeyler içiyoruz.kimimiz bira kimimiz çay.
başka ailelerde var.çevre kadınlı erkekli güzel insanlarla dolu.

o ara cadde de trafik oluştu.araba farları yoldan geçen insanları aydınlatıyor.hiç abartmıyorum.10 yada 15 arap kıyafetli gençler yöresel kıyafetleri ile turist araplar resmen kaçıyorlar birde gördüm ki...gördük ki...genç erkek arap turistler yöresel kıyafet olan entarilerin altına jipon giymemişler.eyvah eyvah.

ve bu halde tarabyada gece vakti araçların farları altında volta atıyorlar.

tabii biraz zor oldu.az zaman sonra o etekleri başlarına geçmişti.

sonraki günlerde araplar ülkemizi terketmişlerdi.bayağı bir müddet gelmemişlerdi.

aklıma geldi yazdım.
saygıyla.