Binary Sayı Sistemi: 0 1


Haber Radikalden. KAHİRE - Sünni İslam'ın en önemli enstitüsü olan Mısır'daki El Ezher Üniversitesi'nin rektörü Şeyh Muhammed Said Tantavi, kadının yüzünü ve vücudunun tamamını baştan aşağı örten kara çarşafın İslami inançla bir ilgisi olmadığından yasaklanması için fetva çıkaracaklarını belirtti.

Tutumluluk  Inovasyon örnekleri  Türev Konu Anlatımı  EFT Nedir  Olasılık nedir    Ekonomi Nedir  Hisse Yorumları  Bilinçli Tüketici

Vatan gazetesinin haberine göre Tantavi, Mısır'ın başkenti Kahire'de bir kız okulunu ziyareti sırasında çarşafla ilgili bir soruyla karşılaşınca, bir kız öğrenciden giydiği çarşafı çıkarmasını istedi. Ancak genç kız da çarşafının dini bir zorunluluk ve inancı olduğunu, çıkaramayacağını söyledi. Bunun üzerine şeyh Tantavi de, çarşafın sadece bir gelenek olduğunu ve Kuran'ı Kerim'le bir alakası olmadığını ifade etti. El Ezher, daha önce de kadınların vücut çizgilerinin belli olmayacağı şartıyla bol pantolon giyebilecekleri fetvasını vermişti.


Olayın arından AP ve Reuters, Şeyh Tantavi'ye ulaşmak için birbirleriyle yarıştı. Ancak Tantavi'ye ulaşılamadı. Ama El Ezher Üniverstiesi Araştırma kurumlarından Şeyh Abdel Maotai Bayumi, AP'ye yaptığı açıklamada " Biz heop birlikte Nikabın, İslami olmadığını biliyoruz. Taliban kadınları çarşaf giymeye zorluyor. Ve bu iş giderek yayılıyor. Bunu yasaklamanın zamanı geldi" diye konuştu.

7 Yorum Var.:

Kadir dedi ki...

hayır dinen bir hükmü olmasa dahi bunu yasaklamanın mantığı nedir?

Size ne. isteyen giyer istemeyen giymez.

MMM dedi ki...

İyi de icinde kim var? Hırlı hırsız mı, kadın mı erkek mi! Evinde ne giyerse giysin bana de ama çevemde içinde ne oldugunu bilmedigim birinin olması beni urkutuyor.

Unknown dedi ki...

Aptalca ama teknik bir başlık atarak zeki olduğunu mu kanıtlamaya çalışıyorsun.
bir de konunun özüyle ilgili yorum: bugüne kadar kim çarşafın Kur'anın bir emri olduğunu iddia etti ki..
İki yanlış bir doğru etmez.

T'Pol dedi ki...

Bence yuzun acikta olmasi guvenlik acisindan sart. Gecmiste carsafli kadin kiliginda kapi calip darp, gasp ve hırsızlık yapanlar oldu. Kadir Bey isteyen giyer istemeyen giymez derken belki haklisiniz da bu pek istekle degil zorlama ya da nesiller boyu beyin yıkamayla bu hale geliyor. Dini bir zorunluluk degilse bunu herkes bilsin. Dini otorite kabul edilen birilerinin yasak koymasi da hic olmazsa belki 3-5 baski goren kadina ve kendi hayatlarina sahip cikma cabalarina yarar. Cogunluk icin bunun bile faydasi olmayacaktir.

Cuneyt Kazokoglu dedi ki...

Teknik konular (vesikalik vs.) iyi de bence gidip biri adama bu konularda yasak koymanin tam ters tepkiye yol actigini, Türkiye'nin türban konusunda bu yüzden hâlâ neler cektigini anlatsa iyi olur.

Cekinceleri, arzulari anliyorum, benim de hosuma giden bir görüntü degil carsafa bürünmüs bir kadin ama bu tarz seyler yasakla cözülseydi...

Gecmiste carsafli kadin kiliginda kapi calip darp, gasp ve hırsızlık yapanlar oldu.

Aklima Süt Kardesler geldi, Kemal Sunal ve Halit Akcatepe carsafa bürünüp bohcaci kadin kiliginda... hehhe :)))

Unknown dedi ki...

İlginç yorumlar.
1-Şimdi kapınıza fotoğraftaki sadece gözleri görünen iki çarşaflı kadın geldi. hemen içeri davet ediyorsunuz (korkunç gerçek aslında onlar soyguncu)
2- Kapınıza çıtı pıtı minili dekolteli modern kadın geldi içeri davet etmeyip hemen kapıyı arkasından kitliyorsunuz, aynı anda poliside aramayı ihmal etmiyorsunuz.(Aslında onlarda soyguncu ama siz hemen anladınız (Tpol falan)ben anlamadım da öküzlük işte. 12 yıldır adiyelerde dolaşıyorum halit akçatepe ve zeki alasyadan başka bu işi yapanı görmedim.vardır tabi birkaç örnek başkasıda size her şekilden birkaç örnek gösterebilir.

Promete dedi ki...

kara carsaf tabi ki islama uygun degil.zira kadina tek goz yeter. halbuki kara carsafta gozlerin ikisi de gorunebilmekte yani aciktadir. Ezherdekilerin bu noktaya isaret etmeleri gerekirdi.