Ekonomix Turkiye'ye Gelmiş, Dumur Olmuş

Ekonomix, benim icin degerli bir ekonomist. yalın, basit ve carpıcı bir dusunce denklemi var, fakat bazı noktalarda cakısıyoruz. cakıstıgımız noktalardan biri de gecen gun yazdığı "Ekonomix Turkiye'ye Geldi, Dumur Oldu" yazısı.

1 paragrafı var ekonomix'in 2 ye ayırıyorum paragrafı once katıldıgım kısmı : "AKP is turban konusuna gelince "liberal" is topsakalli kot pantalonlu muhendisin vali karsisinda konusmasina gelince "statukocu". Sigarayi zararli oldugu veya cevredeki insanlara zararli oldugu icin degil, kendi inanclarina gore gunah oldugu icin yasaklayan bir zihniyete sahipler. Ayni kisiler resit olmayan bir kiza tecavuz eden "kendi" gazetelerinde yazan bir irz dusmanini korumak icin binbir turlu numarayi cevirmekten de geri durmuyorlar."

Reeskont Nedir  Bütçe Nedir  Aritmetik Ortalama Nedir   Hisse Senedi Nedir   Bilanço Nedir   Akreditif Nedir  Tahvil Nedir    Broker Nedir    Portföy Nedir  Tutumluluk Nedir  Varlık Barışı Nedir  Evrim Teorisi Nedir  Reyting Nedir

katılmadıgım kısmı: "Ben burada 4 senedir, devleti kucultelim, piyasalari serbestlestirelim, halka dogrulari soyleyelim turunde sozler sarfediyordum. Koyun can derdinde, kasap et derdinde. Kaldigim sehir Amerikan zombi filmlerindeki gibi turbanlilar tarafindan istila edilmis. Normalde isteyen istedigini yapsin, ister basina ister baska tarafina taksin bana ne diyecegim durum ama kazin ayagi oyle degil. Ben liberal degilim ki AKP'nin bu numaralarina kanayim."

birkere eger "ozgurlukcuyum ben" diyorsan, bu "zombi" benzetmesi ne! Kişiye kızmak başka AKPnin icraatlarına kızmak başka. kişi özgürdür ve istediğini giyer, sen bu giyim ortamını zombi filmlerine benzetiyorsan orda sorun var demektir. İkincisi, AKP'nin kendini "muhafazakar" bir parti olarak tanımladığını bilmeyen yok. şimdi bu adam bu konularda cifte standart yapıyor. ve bunu kimse gormuyor oylemi! Son secim sonuclarını cabuk unuttun sevgili Ekonomix. bizim halkımız anlamadığı hersey hakkında konusmayı cok sever, ama y.dısındaki ortalama bir bireye gore en iyi anladığı sey siyaset ve siyasetcilerdir. herkesin notunu hemen verir.

ha birde diyorsun ki: "Gecen sene sonunda Anayasa mahkemesi, iki sene once Cumhurbaskanligi engellerinin de elimine edilmesinden sonra geriye kala kala bir tek Turk ordusu kaldi." Sevgili Ekonomix, bu ulkeyi ordunun değil, benim dedelerimin kurdugunu sana hatırlatmalıyım. sonra dedelerimiz orduyu kurmustur! ordu da sistemi koruycam diye mahvetmiştir. olay bundan ibarettir.

diyorsunki: "AKP hala mazlum rolune soyunuyor ama o noktayi coktan gectik. Onunde tek engel olarak Turk ordusu kalan AKP onu da elimine edecek gibi gorunuyor. Ondan sonra gelsin Erdogan'in diktatorlugu" yani sen buna gercekten inanıyormusun. Erdogan diktatorce davrandıkca oy kaybediyor zaten, zaman diktatorluk degil, şeffaflık, paylaşım ve ortak aklın one cıkartıldıgı bir zaman. Erdogan'da buna zıt giderse silinir gider. Adamın yapısı ve ugrastigi Ergenekon gibi bir ... kuyusunun acık kapalı tehdidi yuzunden iktidarı suresince 20 yıl yaşlandı zaten. birde dusunmek icin bir kanada kaymaya gerek yok. birşeyin antisi olarak takdim etmeye gerek yok kendini.

[2 hafta boyunca burada olmayacagım, herkes sağlıcakla kalsın]

4 Yorum Var.:

Investor dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
SEİL dedi ki...

Eko mühendis

Bedava sitede reklam yapma bence ekonomix burda olsaydı .

10 ytl Bagış yap reklam yap

Investor dedi ki...

Ya sen bu blogun bekçisimisin be adam sen bağış yaptın mı ben öğrenci halimle bağış yaptım.

Ya adam git bir yorumlara bak.herkes link veriyor.

Yazıklar olsun ya 2 yere link attık burnumuzdan getiriyorsun.

Sen anca yorum denetleme amelesi olursun..

SEİL dedi ki...

Arkadaşım gerekli görülürse Blog sahibleri blogun hakkında tavsiye niteliğinde yazılar yazar.

Fakat bu tarz hareketler hiç iyi bir davranış sergilememekte bu işi profesyonel yaptığını söylüyorsan ve o blogu kalkıp burada reklam linkini veremezsin.