"Ben borcumu ödedim ve ben bir enayiyim..."

Emin olun kendimi enayi gibi hissediyorum.Nasıl olmasın ki...Bugüne kadar kredi kartımın birikmiş tüm borçlarını ödedim. Elimde para kalmamışsa bankadan borç alıp, kredi kartımı kapattım. Şimdi ne kadar hata ettiğimi anlıyorum ve kızgınlıktan kuduruyorum. [devamı için tıklayın]

Nükleer Nedir    Yatırım Fonları    Taksi Şöförü   VOB nedir?  IMF Nedir   Borsa Tüyoları  Borsa Nedir  Zaman Nedir  Pi Sayısı Nedir

3 Yorum Var.:

Uğur UYGUR dedi ki...

Demek ki ben Mehmet Ali Birand'dan daha akıllıymışım. Ben de borcumu ödedim ama onun aksine ben çok zeki biriyim. Çünkü ben faiz işletmedim. Hepsini son ödeme gününde kapattım. Kartım ile ödeyebileceğim kadar para harcadım. Alım yapacağım zamanlar hep hesap kesim tarihimin 1 gün sonrası oldu. Böylece 30 gün vadeli olarak "0" faizli bir kredi kullanmış oldum. Ayrıca market alışverişi ise anlaşmalı marketi tercih edip, hem alışverişin üzerinden kalan 2-3 kuruş benim cebime kaldı, (marketler niye tedavülde olan 1 kuruşu kullanmaz halen düşünüyorum) hem de %0,5 - %1 arası puan kazanarak para harcarken para kazandım. Nereden bulacağım böyle bir kaynağı? Demekki ben çok akıllıymışım. :)))

Ayrıca tam olarak konu ile ilgili değil ama kredi kartı kullanmayı bilmeyen insanların kredi kartı kullanmasına gerçekten "gıcık" oluyorum. Cebinde olmayan bir parayı hangi mantıkla harcamaya kalkıyorsun? Ayrıca, bunların borcunun affedilmesini değil, üzerine %100 faiz bindirilmesini istiyorum. Ama hapse atılmasın. Eğer parası yoksa o parayı ödeyene kadar bir yerde üç kuruşa çalıştırılsın ki, aklı başına gelsin... Biraz sert mi oldu ne?
Birde zamanında AKP'den RTE "Kredi kartı borcu olanları, MAĞDUR olarak görmüyorum." demişti. Şimdi ne değişti de af getirdi ona da anlam veremedim...

Hüseyin MEÇO dedi ki...

tüm alışverişlerimi kredi kartı ile yapıyorum.fırınlarda kredi kartı niye kullanılmaz anlamıyorum.ve hatta her dükkanda kredi kartı geçmelidir.bir tane pos cihazı olmaldır.daha da anlaşılsın ve kulaklarda kalsın diye yazıyorum.işletme açıldığında pos cihazı şart olmalıdır.
tabi ülkemizde paranın nereden geldiği sorulmasının epey zamana ihtiyaç var bu da ayrı bir konu.
kredi kartı harcamalarımın her zaman tamamını öderim.39 gün deftere yazdırır gibi alışverişimi rahat rahat yaparım.öyleki aynı ürün değişik fiyatlarla satılır.bunu da takip etmek lazım.alışveriş delisi değil alışveriş akıllısı olmak lazım.
bir israilli patronum vardı.bay dayro 1980 de derdi ki devlete vereceğin varsa en sonra ver ki belki almaktan vazgeçer.devletten alacağın varsa git en önce al derdi.neden belki vermekten vazgeçer derdi.
değişen bir şey yok.
kişinin hiç bir resmi geliri yok otomobil ve mülk alıyor ve ben bunu hiç anlamıyorum.bu doğrudan şartsız şurtsuz suç olmalıdır.
saygılarımla

Kadir dedi ki...

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=196290

öğrenim kredisi affı

İşte ülke gerçeği arkadaşlar.

Vergisini zamanında ödeyen kişi bu ülkede keriz durumunu konuyor.
Hanımına pırlanta yüzük yerine ssk primi ödeyen salak yerine konuyor.
Arabasını yenilemek yerine bagkur primini ödeyenler deli yerine konuluyor.

Ne oluyor ?

Herkese af..

Daha sonra bu ülkede tahsilatlar gecikiyor deniliyor.

Ve bu aflarda da sürekli olarak " Bu bir kereye mahsus " deniliyor.

Tabii bunu diyene bakana vatandaş gülüyor ve geçiyor. Biz sene gibi kaç bakan eskittik aslanım diye içinden geçiriyor.

Olayın bir yönü de şu arkadaşlar.

Bir kişi vakti zamanında bagkura kaydını yaptırmışsa hatta yaptırmasa bile 3-5 sene sonra kaydını yaptırıyor. Vergi dairesi açılışı yeterli. Bu amca hiç bagkura ugramıyor. 15 sene sonra gidiyor bir bakıyor 50 milyar borcu olmuş. Daha sonra af çıkıyor. Bu aftan yararlanıp 50 milyarı 17 milyara düşürüyor. Daha sonra ssk birleşmesini yapıyor. Gerekirse Askerlik borçlanmasını da tamamlayan amcamı, 20 bin tl falan harcayıp hemen emeklilik müracatında bulunuyor.

Ve ayda 600 TL falan almaya başlıyor. Bence süperr.

Hele bunun bir de çiftçi versiyonu var. Saygıdeger ve o kadar da kıymetli başbakanım köyümdeki bütün yaşlı amcaları emekli yaptı. ama bedavadan emekli olunmayacagı için biraz para ödemesi lazım. Ee para ödemek istemiyor ? Hemen devletin koskoca halkbankası devreye giriyor, halkın bankası bagkura para ödüyor alınan 600 tl emekli maaşının 300 ünü falan kendisine kesiyor gerisini çiftçiye 300 tl'ye emekliye ödüyor.

Sonra iç anadoluda akepe neden çok oy alıyor diyorlar. Bizim köyde bir dünya insan var böyle. Ve söyledikleri şu. Devlet çoluktan çocuktan çok bizimle ilgileniyor. Belki de gerçek bu.

Hele ziraatın çiftçiye bir sene hiç ara ödeme yapmadan verdiği bir kredi var ki.. Akıllara ziyan :=)

Doktor olup besi çiftliği kuracağım.