Bu Siyasetçilerle mi?

Siyasetçiler toplumun cok gerisine dusebiliyorlar. Deniz Baykal TRT’nin Kürtçe yayına başlaması konusunda kendisine sorulan soruları şöyle cevaplamış:
"TRT’nin Kürtçe yayına başlamasını yanlış buluyorum. Devletin, bir etnik çabaya destek olması temel anlayışımıza terstir. Herkes kendi anadilinde yayın yapabilir. Devletin ise buna para harcamaması gerekir. Bunun için personel yetiştireceksin. Devletin kaynaklarının, 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşımızın etnik talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir. Bizim anlayışımıza göre devlet etnik kör olmalıdır. Karşısındakinin etnik kimliğini, dini inancını, mezhebini görmemelidir. Bu giderek devleti her türlü etnik kimliğin talebine karşı güç bir duruma sokar.”

Kapitalizm Kapitalist nedir  Faşizm nedir?  Fraktal Nedir  Kırmızı Başlıklı Kızın Hikayesi  Çernobil Faciası
Bu kör analizin değerlendirmesini vicdanınıza bırakıyorum...

11 Yorum Var.:

kaan dedi ki...

Bu kişinin başkanı olduğu parti tipik bir parti değil zaten, devletin unsuru.Kürtçe tv çok geç atılmış bir adım ve hiç de yeterli değil.Kürt Halkı'nın talepleri daha farklı.

Blog Sahibi dedi ki...

Bence Deniz Baykal dogru soylemis ama eksik soylemis. Kurtce TV'nin hic yayina baslamamasi gerekirdi, hatta TRT diye bir kurumun olmamasi gerekirdi. 40 sene once TRT'nin olmasini anlarim ama bugunlerde medyaya yatirim yapan binlerce kisi var artik.

Ote taraftan Baykal Diyanet Isleri Baskanligini kapatmak icin ne gibi calismalarda bulunuyor merak ediyorum. Imamlari isten kovsak devlet senede 1 milyar YTL'den fazla tasarruf eder.

Kadir dedi ki...

3hhareketindeki rkadaşlarla siyasi partiler kanununu okuyup kendimizce yanlışları belriliyorduk.Orada yani siyasi partiler kanununda yanlış hatırlamıyorsam şoyle bir madde vardı.

Diyanet işlerinin kapatılmasını isteyen bir parti kapatılır ya da bu minvalde bir söz vardı.

kaan dedi ki...

Diyanet İşleri Başkanlığı bu ülkenin ne kadar laik olduğunun göstergesidir!Liselerde öğrencilere Harun Yahya videolara seyrettiriliyor.Din dersleri zaten cabası.Ayrıca yakında Trt'de özelleştirilir endişelenmeyin sevgili liberaller.Bakın Aycell, Telekom satıldı piyasaya nasıl rekabet geldi!Zam yapılmadık ay yok gibi!

keyzen dedi ki...

Deniz Baykal o kadarda yanlış söylememiş sonuçta devlet bu durumda her azınlığına ayrı kanal açmak zorunda kalır, buda TRT 30'a kadar gider bence. Bu iş özel kanalların işi olmalı.

home dedi ki...

bence devletin ozel sektor tarafindan yatirimi yapilabilecek hicbir ise girmemesi gerekir. Ozel sektor bu isi yaparken buna destek olabilir, bunu kontrol edebilir, ama bu isin yapicisi olmamali. Tabii bunu soylerken temel ihtiyaclari (saglik, egitim, vs...) kapsam disi tutuyorum. Deniz Baykal bence dogru soylemis ama partisinin konsepti bu soylem dogrultusunda degil.

rdynk dedi ki...

haha Deniz Baykal'ı böyle liberal görmek benim de gözlerimi yaşarttı dogrusu :) fakat olaya liberalizm-devlet verimsizliği anlayışı içerisinde bakmıyorum. bu tarzda yorumlar artınca bir ilave yapıyım dedim.

arkadaslar, 1. ekonomi sosyal meselelerin analizinde onemlidir, ama sosyal meseleleri, ozellikle biizm gibi ulkelerde sosyal fayda- maliyetlerini dogru okuyarak degerlendirmek gerekir.
2. siz onlarca yıl, bir kısım vatandasınızın ihtiyaclarına kör davranmış, hatta ceza vermişsiniz.
3. şimdide bir açılım yapıyorsunuz, bakın bunu cezayı uygulayanın dogrudan kendisinin uygulaması önemli. Hani iktisatta kredibilite kavramı var ya o acıdan.
4. Globallesen dunyada, sizin bolgeniz catışmaların-zıtlıkların en yogun yaşandığı bölgelerden biri, diğer toplumların cahilliklerinin fazlalığı bunu tetikliyor.
5. o halde, turk sanat muzigi veya spor kanalı gibi trt 2-3-4-5 leri işletmekten cok daha onemli bir konumdadır bu bölgedeki insanlara kendi bakış açınıızı 1. elden anlatmak. arapca yayında başlayacakmış, başlasın tabi kardeşim geç bile kaldık gec!
6. Devlet kör değil, açık olmalıdır. Hem de her vatandaşına.

Pasha dedi ki...

Yarim yamalak devletcilik olmaz; bence olmusken tam olsun. Her turlu konuda devlet vatandasina nasil dusunecegini ogretmeli, milli egitimle baslayan "vatandaslarini adam etme" gorevini surdurmeli. Yani bedava (!) her turlu hizmeti gotureceksin, sonra da kendi ozgur iradenle secim yap diyeceksin. Madem devletci bir ortamdayiz, bu hizmetleri alanlarin nasil hissedeceklerine de karar vermeliyiz. Ustelik medya "milli guvenlik" icin cok onemli. 20 tane kanal olunca hepsini bir araya toplayip nasil yayin yapacaklarini dikte etmek zor oluyor bazi donemlerde.

kadir dedi ki...

sayın baykal çok güzel en doğru lafı söylemiş. kürtçe tv açılabilir ama devlet tv si resmi dilde olur. kürtçenin bile 50 ayrı lehçesi var. hangisinde yayın yapıllacak ve de şimdi diğer etnik insanlarımız var herbirine tv mi kuracaksın. o kadar aydını işadamıfilan var onlar bir kürtce tv kurardı bu devletin işi diil. hatta trt nin bile satılması lazım bence. tsk

laland dedi ki...

"Devletin ise buna para harcamaması gerekir. Bunun için personel yetiştireceksin. Devletin kaynaklarının, 70 milyonun parasının sadece bir kesim vatandaşımızın --- talepleri doğrultusunda harcanması doğru değildir."

Adsız dedi ki...

Devletçe sadece resmi dil benimsenir. Özgür olarak açılmalıydı, denetim gerekiyorsa denetim yapılırdı. Özgürlük halk için temel alınmalı, ancak denetimdede devlet özgür olmalı.